Auktoriserad service

Sydmarin är i södra Sverige auktoriserad Volvo Penta Servicecenter. Vi använder oss endast av Volvo Penta originaldelar för att säkerställa driften av din båtmotor. Vi utför intervallservice, reparationer och renoveringar på diesel och bensinmotorer samt drev, backslag och motorbyten.

Utöver Volvo Penta är vi även auktoriserade av Mercury och Suzuki.

Totalt har vi 4 st heltidsanställda tekniker som årligen vidareutbildas. Vi förfogar över 4 st servicebilar och gör service på båtar i nordvästra och södra Skåne samt ibland även på den danska sidan. Våra verkstäder är moderna och anpassade. Vi har de specialverktyg och den utrustning som krävs. Du hittar våra verkstäder på Råå och en i Höganäs.

Boka service

Hos Sydmarin hittar du din nästa drömbåt. Vi erbjuder både nya och begagnade båtar.

Motorservice

Motorn är den viktigaste komponenten i Din båt och kontinuerlig service är därför viktigt för dess funktion. Idag är en service mycket mer än bara byte av olja och filter. Vi är auktoriserade för flera motortillverkare och vid exempelvis en Volvo Penta service görs alltid följande kontroller hos oss:

Detta görs alltid vid service hos oss:

> Kontroll av din drivlinas serienummer i Volvo Pentas databas.

> Berörs din drivlina av kampanj så genomförs denna.

> Finns det produktförbättringar blir du informerad och får en prisuppgift på vad det kostar att utföra.

> För motorer med EVC system kopplas Vodia till motorns styrsystem för kontroll av status och eventuella felkoder.

> För motorer med EVC system uppdateras mjukvaran med senaste versionen av befintlig EVC generation.

> Baserat på motorns ålder, antal driftstimmar och senast utförda service genomförs byte av komponenter och vätskor enligt Volvo Pentas serviceschema och rekommenderade bytesintervall. Därutöver görs en Optisk kontroll av ett flertal komponenter såsom slangar, kablar, kontakter och genomföringar.

> Vid byten av komponenter och vätskor används alltid Volvo Penta originaldelar.

> Samtliga byten och kontroller dokumenteras i ett serviceprotokoll som efter slutfört arbete överlämnas till dig.

> Om det i samband med service upptäcks brister som påverkar motorns funktion och tillförlitlighet blir du informerad och får rekommendation samt prisuppgift på åtgärd.

> När ni efter slutförd service lämnar marinan kan ni tryggt lita på att verkstaden i görligaste mån säkerställt drivlinans funktionalitet och tillförlitlighet.

> Som en extra trygghet när ni anlitar en auktoriserad verkstad erhåller ni utökad garanti på av verkstaden monterade Volvo Penta originaldelar. Garantin gäller i 24 månader eller 600 drifttimmar beroende på vilket som inträffar först. Kostnad för utryckningar och leveranser täcks ej av garantin.

Drev- / axelservice

För att din båt skall ha en trygg och säker framfart är det viktigt att underhålla drev/axel på din båt. Sydmarin utför service, reparationer samt byter drev och backslag på alla typer av motor och segelbåtar.

Vi rekommenderar att serva drevet varannat år och vartannat år genomför man en drevöversyn. Har din båt inte fått en drevservice eller drevöversyn på ett eller flera år så är det dags.

Kontakta oss för mer information så hittar vi en lösning som passar dig.

Kontakta oss

Vi hjälper dig med allt för ett bättre båtliv på hav och sjö. Kontakta oss gärna för konsultation.

Konservering

Under vinterhalvåret behöver Din motor konserveras för att inte frysa sönder. Beställ konservering av oss. Står Din båt på land i en hamn, kör vi dit.

Motorinstallation

Sydmarin är Volvo Penta Servicecenter vilket innebär att våra tekniker är utbildade i Volvo Pentas produkter och hanteringen av dessa. Som Servicecenter får vi även sälja nya motorer och genomföra kompletta installationer av dessa. Om det börjar bli tid för att se över drivlinan på din båt är Du välkommen att höra av Dig till oss.  Vi ger Dig förslag och offert på en ny eller begagnad motor med installation som passar Din båt.

Vi arbetar i första hand med Volvo Penta, Mercury samt Suzuki Marine men kan erbjuda andra fabrikat om så önskas. Vi installerar motorer i motorbåtar och segelbåtar.

Servicebilar

Sydmarin har 4st servicebilar. Dessa är utrustade för servicearbeten som utförs på annan ort. Vi utför de flesta arbeten på båtar i hela Öresundsregionen. Vi utgår ifrån Råå och Höganäs.

Båtar till salu

Hos Sydmarin hittar du din nästa drömbåt. Vi erbjuder både nya och begagnade båtar.