Service

Sydmarin är i södra Sverige auktoriserad Volvo Penta Servicecenter. Vi använder oss endast av Volvo Penta originaldelar för att säkerställa driften av din båtmotor. Vi utför intervallservice, reparationer och renoveringar på diesel och bensinmotorer samt drev, backslag och motorbyten.

Totalt har vi 4 st heltidsanställda tekniker som årligen vidareutbildas. Vi förfogar över 4 st servicebilar och gör service på båtar i nordvästra och södra Skåne samt ibland även på den danska sidan. Våra verkstäder är moderna och anpassade. Vi har de specialverktyg och den utrustning som krävs. Du hittar våra verkstäder på Råå och en i Höganäs.

Boka service

Hos Sydmarin hittar du din nästa drömbåt. Vi erbjuder både nya och begagnade båtar.

Motorservice

Din Volvo Penta motor är det viktigaste i Din båt och service är mer än bara byte av olja och filter. Vi är auktoriserade och detta görs alltid vid service hos oss:

Detta görs alltid vid service hos oss:

Kontroll av din drivlinas serienummer i Volvo Pentas databas.

Berörs din drivlina av kampanj så genomförs denna.

Finns det produktförbättringar blir du informerad och får en prisuppgift på vad det kostar att utföra.

För motorer med EVC system kopplas Vodia till motorns styrsystem för kontroll av status och eventuella felkoder.

För motorer med EVC system uppdateras mjukvaran med senaste versionen av befintlig EVC generation.

Baserat på motorns ålder, antal driftstimmar och senast utförda service genomförs byte av komponenter och vätskor enligt Volvo Pentas serviceschema och rekommenderade bytesintervall. Därutöver görs en Optisk kontroll av ett flertal komponenter såsom slangar, kablar, kontakter och genomföringar.

Vid byten av komponenter och vätskor används alltid Volvo Penta originaldelar.

Samtliga byten och kontroller dokumenteras i ett serviceprotokoll som efter slutfört arbete överlämnas till dig.

Om det i samband med service upptäcks brister som påverkar motorns funktion och tillförlitlighet blir du informerad och får rekommendation samt prisuppgift på åtgärd.

När ni efter slutförd service lämnar marinan kan ni tryggt lita på att verkstaden i görligaste mån säkerställt drivlinans funktionalitet och tillförlitlighet.

Som en extra trygghet när ni anlitar en auktoriserad verkstad erhåller ni utökad garanti på av verkstaden monterade Volvo Penta originaldelar. Garantin gäller i 24 månader eller 600 drifttimmar beroende på vilket som inträffar först. Kostnad för utryckningar och leveranser täcks ej av garantin.

Drevservice

Vi gör service, reparerar och byter drev och backslag på alla typer av motor och segelbåtar.

Kontakta oss

Vi hjälper dig med allt för ett bättre båtliv på hav och sjö. Kontakta oss gärna för konsultation.

Konservering

Under vinterhalvåret behöver Din motor konserveras för att inte frysa sönder. Beställ konservering av oss. Står Din båt på land i en hamn, kör vi dit.

Nyinstallation

Vi installerar nya och renoverade motorer. Vi ger Dig förslag och offert på en ny eller begagnad motor med installation som passar Din båt. Vi arbetar i första hand med Volvo Penta, men kan erbjuda andra fabrikat om så önskas. Vi installerar motorer i motorbåtar och segelbåtar.

Servicebilar

Sydmarin har 4st servicebilar. Dessa är utrustade för servicearbeten som utförs på annan ort. Vi utför de flesta arbeten på båtar i hela Öresundsregionen. Vi utgår ifrån Råå och Höganäs.

Båtar till salu

Hos Sydmarin hittar du din nästa drömbåt. Vi erbjuder både nya och begagnade båtar.