Södra Sveriges mest kompletta båtvarv

Sydmarin fullservicemarina erbjuder alla typer av varvstjänster och servicearbeten. Största delen av vårt arbete sker inomhus i uppvärmda och anpassade varvshallar. Vi samarbetar med samtliga försäkringsbolag och är medlemmar i Svenska Varvsföreningen SWEBOAT, båtbranschens riksförbund. Kvalité är vårt ledord och vi gör allt för att säkerställa att våra utförda arbeten uppfyller de krav som finns.

Boka service

Hos Sydmarin hittar du din nästa drömbåt. Vi erbjuder både nya och begagnade båtar.

Båtlyft

Vi har kapacitet! Sydmarin har 3 resurser för båthantering. En 6-tons motviktstruck, en 30-tons mobilkran och en sublift 40 för tyngre lyft.

Installationer

Sydmarin har stor och bred kunskap om installationer på fritidsbåtar och mindre kommersiella fartyg. Vi utför intallationer av bogpropeller, sterntruster, ankarspel, trimplan/trimsystem, elverk/gensets, GPS/plotter, VHF, AIS, radar, elsystem och motorer.

Kontakta oss

Vi hjälper dig med allt för ett bättre båtliv på hav och sjö. Kontakta oss gärna för konsultation.

Målning

Din båt kräver normalt målning med antifouling inför varje säsong. Detta för att förhindra havstulpaner och gräs att få fäste och växa på Din båt. Om Ni inte skyddar Er båt kommer Ni inte att kunna bruka denna fullt ut. Redan vid en mindre mängd havstulpaner försämras komfort, ekonomi och fart betydligt.

Lackering

Vi gör gammal båt som ny! Med åren slits ytskiktet på en plastbåt. Oftast är det de mörkare färgerna som oxiderar snabbast. En båt där ytskiktet är gelcoat kan med mycket gott resultat sprutmålas med 2 komponent polyuretanbaserad lack. Fördelarna är många, b la behöver man inte jobba med oxidlösare inför varje säsong. För allra bästa resultat rekommenderar vi Awlgrip. Denna produkt är troligtvis det bästa som finns på marknaden. Awlgrip har en fantastisk lyster och slitstyrka.

Plast & gelcoat

Att reparera en plastbåt är lite av en konst, speciellt när det gäller gelcoatreparationer. Färgmatchning i kombination av ytfinish kräver lång erfarenhet för gott resultat. Många gånger krävs att arbetet utförs inomhus. Vår plasthall är 7 x 20 meter och här kan vi reparera båtar upp till 55 fot.

Träarbeten

I vårt egna snickeri utför Martin alla typer av träarbeten. Med över 30 års erfarenhet från finsnickeri i båtar så hanterar vi  b.la:

– Teakdäck, tillverkning/renovering/underhåll.
– Inredning, reparation/tillverkning.
– Durkar, tillverkning/renovering.
– Lackarbeten av alla slag.
– Svarvning/sågning.
– Nåtning, byte/underhåll.

Fråga oss gärna om det gäller speciallösningar, det är vi vana vid.

Välkommen att kontakta oss på service(a)sydmarin.se.

Båtar till salu

Hos Sydmarin hittar du din nästa drömbåt. Vi erbjuder både nya och begagnade båtar.

Svetsning

I vår mekaniska verkstad reparerar vi stålskrov och tillverkar utrustning i t.ex rostfritt.

Underhåll

En båt kräver ett visst grundläggande underhåll för att fungera lika bra säsong efter säsong. En väl underhållen båt skapar ett enklare båtägande och resulterar i ett bättre bibehållet andrahandsvärde.

Oavsett om du vill sköta ditt underhåll själv eller du önskar hjälp med detta så finns vi här för att hjälpa dig.

Välkommen att kontakta oss med frågor eller önskat prisförslag för just din båt!

Försäkringsskador

Har oturen varit framme och din båt har fått en skada? Vi reparerar alla typer av båtar och motorer. Ditt försäkringsbolag vet vem vi är och vad vi står för. Behöver ni hjälp med skadeanmälan, fixar vi det.

Transporter

Från vårt varv i Råå hjälper vi Dig med lyft, lastning eller lossning och sjösättning. Vi fraktar inte båtar i egen regi, men kan ge Dig tips på erfarna transportörer på väg eller på vattnet.